Direktlänk till inlägg 3 november 2010
75 g | smör |
---|---|
2 st | ägg |
2 dl | strösocker |
1,5 dl | gräddfil, eller filmjölk |
3 dl | vetemjöl |
1,5 tsk | bikarbonat |
0,5 tsk | kanel, malen |
0,5 tsk | ingefära, malen |
1 tsk | kryddnejlikor, malda |
1 dl | lingonsylt, fast |
1. Smörj och bröa en bakform ca 1 ½ l stor. Sätt ugnen på 175 gradr.
2. Smält smöret och låt det kallna.
3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt gräddfilen
4. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddor. Rör ned i smeten.
5. Tillsätt lingonsylten och det avsvalnade smöret. Häll i formen.
6. Grädda kaakan i ca 50 minuter. Stjälp upp då den svalnat något.
God med en gång, men ännu godare dagen efter.
Lycka till!
Dagens julklappstips är en tidningsprenumeration på något som intresserar mottagaren. Finns tidningar om ALLT. Jakt, gårdar, båtar, motorcyklar, datorer, foto, korsord, kändisar, psykologi, resor mm, mm. Kan beställas på www.tidningsbutiken.se
Kom ihåg, bara 48 dagar kvar till julafton!
GOD JUL ! Sista tipset för denna julen! Hoppas det har smakat! Chokladkola med pepparmint och chokladöverdrag, ca 50 st Ingredienser Beräknat för 50 portioner 2 dl vispgrädde 2 dl strösocker 2 dl lju...
Igår levde bloggen sitt eget liv.....Bokstäverna hade hoppat runt på något konstigt sätt. Har ordnat det nu. Det blev två nya recept istället, så nu kan ni kika tillbaka och se hur lätt man kan göra kola och knäck i micron! Idag blir det h...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 |
16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 |
|||
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 |
||||||||
|