Direktlänk till inlägg 11 december 2010
Börja med att förbereda klubborna.
Skär upp en mjölkkartong och klipp ut runda hål, ca 2 cm i diameter. Tejpa fast kartongen ordentligt på fyra glas, ett i varje hörn, så att kartongen kommer upp en bit. Forma strutar av smörgåspapperet och fäst med ett klistermärke eller tejpbit. Var noga så att strutarna blir täta i toppen. Ställ dem i hålen i kartongen med spetsen nedåt.
Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och smör i en rymlig kastrull. Koka tills knäcken är ca 125°C eller gör kulprovet och koka sedan ytterligare ca 5 minuter. Rör om då och då. Tillsätt sötmandel och limeskal.
Fördela smeten i strutarna med hjälp av två små skedar. Om den stelnar i kastrullen, låt den få ett snabbt uppkok och fortsätt sedan som innan. Stick ner pinnar i klubborna. Låt stelna i minst 4 timmar eller över natten.
Tips! Smeten kan klickas i knäckformar, ca 70 stycken, men då får man bara koka den till ca 120°C, annars blir den för hård.
Julklappstipset kommer från Bokia.se. En hel bok om muffins och cupcakes, kostar 111:- på nätet. Beställ innan 19 december för leverans innan julafton. Kanske till kaffemoster?
Kom ihåg, bara 13 dagar kvar till julafton!
GOD JUL ! Sista tipset för denna julen! Hoppas det har smakat! Chokladkola med pepparmint och chokladöverdrag, ca 50 st Ingredienser Beräknat för 50 portioner 2 dl vispgrädde 2 dl strösocker 2 dl lju...
Igår levde bloggen sitt eget liv.....Bokstäverna hade hoppat runt på något konstigt sätt. Har ordnat det nu. Det blev två nya recept istället, så nu kan ni kika tillbaka och se hur lätt man kan göra kola och knäck i micron! Idag blir det h...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|