Direktlänk till inlägg 15 december 2010
Lakritstryffel
Sött och salt ihop - oslagbart gott! Om du är sugen på detta recept så är mitt lilla tips att inte krossa allt lakritsströssel till ett fint pulver - låt det istället finnas några små bitar kvar. Dessa ger ett härligt krisp och lakritssmaken framhävs lite mer =) Jag kan absolut rekommendera detta recept, och det enda svåra är att bara ta en.. ;-)
♥ Ingredienser
1 dl vispgrädde
4 Käck lakritsstänger (finns i godishyllan)
100 g mörk choklad
Garnering
1 msk lakritsströssel
1/2 msk kakao
Gör så här:
Koka upp grädden i en kastrull. Skär lakritsen i små bitar och låt sjuda med grädden tills de smält. Ta kastrullen åt sidan, låt chokladen smälta i gräddblandningen. Rör tryffeln slät. Häll smeten i en skål och låt kallna i kylskåpet. Krossa strösslet i en mortel, häll i kakaon. Ta med en tesked upp tryffelsmet och rulla till små kulor. Vänd sedan kulorna i strösselblandningen.
Julklappstipset är en vacker skål från Indiska för79 :-. Varför inte fylld med den härliga lakritstryffeln ovan?
Kom ihåg, bara 9 dagar kvar till julafton!
GOD JUL ! Sista tipset för denna julen! Hoppas det har smakat! Chokladkola med pepparmint och chokladöverdrag, ca 50 st Ingredienser Beräknat för 50 portioner 2 dl vispgrädde 2 dl strösocker 2 dl lju...
Igår levde bloggen sitt eget liv.....Bokstäverna hade hoppat runt på något konstigt sätt. Har ordnat det nu. Det blev två nya recept istället, så nu kan ni kika tillbaka och se hur lätt man kan göra kola och knäck i micron! Idag blir det h...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|