Direktlänk till inlägg 9 november 2010
Om någon vill göra egen glögg till advent är det dags att sätta i gång nu. Klar på 3 veckor. Servera med pepparkakor!
5 skivade råa potatisar
500 gr russin
5 L svagdricka
2 ½ kg strösocker
½ kkp hela nejlikor
1 litet pkt kardemumma
1 bit hel ingefära
50 gr jäst
Blanda allt i en stor jäshink med lock (på glänt). Låt stå i 3 veckor och rör om varje dag. Eller lägg en påse över men inte tätslutande.. Tappa upp på flaskor!
Och så ett julklappstips. Har ni ännu inte läst "100-åringen som gick ut genom fönstret" så LÄS den. Om ni redan gjort det så kösom vanlig bok eller ljudbok till någon i vill ge ett gott skratt. Underbar! Finns bl a på Bokia från ca 69 :- (pocket)
Glöm inte, bara 43 dagar kvar till julafton!
GOD JUL ! Sista tipset för denna julen! Hoppas det har smakat! Chokladkola med pepparmint och chokladöverdrag, ca 50 st Ingredienser Beräknat för 50 portioner 2 dl vispgrädde 2 dl strösocker 2 dl lju...
Igår levde bloggen sitt eget liv.....Bokstäverna hade hoppat runt på något konstigt sätt. Har ordnat det nu. Det blev två nya recept istället, så nu kan ni kika tillbaka och se hur lätt man kan göra kola och knäck i micron! Idag blir det h...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 |
16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 |
|||
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 |
||||||||
|