Direktlänk till inlägg 14 november 2010
Pepparkaksglass kräver lite tålamod, den behöver 5 timmar i frysen innna man kan äta den. Men den är värd all väntan!
Det här behöver du:
3 deciliter grädde
2 äggulor
3 matskedar florsocker
6-8 krossade pepparkakor
Så här gör du pepparkaksglass:
1. Blanda ner alla ingredienser. Äggulan kan vara lite klurig att få ut ur ägget så att inte äggvitan följer med. Men om du knäcker ägget och försiktigt för det över från ena till den andra sidan så rinner äggvitan ut.
2. Vispa allt ordenligt med en elvisp tills dess att blandningen blir alldeles tjock.
3. Ställ in blandningen i frysen och låt det stå där i 5 timmar. När du tar ut det igen ska det se ut som här på bilden! Nu är det dags att servera glassen. Om man vill kan man lägga på lite frysta bär eller sylt. Mums så gott med pepparkaksglass!
Julklappstipset kommer från Åhlens, men finns även hos Claes Ohlsson. Det är en bakplåtshållare som kan hålla 3 plåtar. Kostar 149 :- Kanske till den lille bagaren i familjen?
Kom ihåg, bara 37 dagar kvar till julafton!
GOD JUL ! Sista tipset för denna julen! Hoppas det har smakat! Chokladkola med pepparmint och chokladöverdrag, ca 50 st Ingredienser Beräknat för 50 portioner 2 dl vispgrädde 2 dl strösocker 2 dl lju...
Igår levde bloggen sitt eget liv.....Bokstäverna hade hoppat runt på något konstigt sätt. Har ordnat det nu. Det blev två nya recept istället, så nu kan ni kika tillbaka och se hur lätt man kan göra kola och knäck i micron! Idag blir det h...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 |
16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 |
|||
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 |
||||||||
|