Direktlänk till inlägg 4 december 2010
Apelsinkola
En kola med choklad- och apelsinsmak.
Tvätta apelsinen noga. Finriv skalet och samla raspet. (Eller använd marmelad.) Rör samman alla ingredienserna i en kastrull och koka upp. Gör kulprovet efter cirka fem minuter. När kolan är tjock nog slås den upp på smörpapper. Grovhacka chokladen och strö ut den på den varma kolan innan den svalnat. När chokladhacket smält, bred ut det med en tårtspade. Klipp eller skär kolan när den svalnat något men inte helt.
Julklappstips från Claes Olsson. En minimassör gör gott för ömma muskler. 99 :-, batteridriven.
Kom ihåg, bara 21 dagar kvar till julafton.
GOD JUL ! Sista tipset för denna julen! Hoppas det har smakat! Chokladkola med pepparmint och chokladöverdrag, ca 50 st Ingredienser Beräknat för 50 portioner 2 dl vispgrädde 2 dl strösocker 2 dl lju...
Igår levde bloggen sitt eget liv.....Bokstäverna hade hoppat runt på något konstigt sätt. Har ordnat det nu. Det blev två nya recept istället, så nu kan ni kika tillbaka och se hur lätt man kan göra kola och knäck i micron! Idag blir det h...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|